Le Cordon Bleu “Mavi Kurdele”

2

30/01/2013 tarafından ipekcello

Aşçılığın ‘şövalye nişanı’ diye bilinen ve faaliyette bulunduğu 20 ülkede dünyaca ünlü aşçılar yetiştiren Le Cordon Bleu, Türkiye’de Özyeğin Üniversitesi girişimleri sonucu başlayan heyecanını paylaşmak ve Master Chef Christophe Bidault yönetimindeki pastacılık workshop deneyimini yaşatmak üzere bizi misafir etti.

Sertifika

Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu’nun sıcak karşılamasıyla sınıfa girer girmez öğrencilik yıllarıma döndüm. Kahvelerimize eşlik eden leziz tatlılarla Le Cordon Bleu hakkındaki bilgileri de almaya başladık. Tüysüzoğlu’ndan Özyeğin Üniversitesi’nin dünya çapında eğitim veren, dünya mutfağının şeflerini yetiştiren Le Cordon Bleu ( Mavi Kurdele) ile imzaladığı işbirliğinin 19 Temmuz 2012 tarihinde gerçekleştiğini öğrendik. Tüysüzoğlu bir taraftan bilgilerini aktarıp diğer yandan okulu gezdirirken, mesleğine bağlılığı, bu projeye inancı ve heyecanı bize de geçti.

SSS17200 as Smart Object-11895 yılında “La Cuisiniere Cordon Bleu” Dergisi’nin yayımcısı, gazeteci Marte Distel tarafından mutfak sanatları okulu olarak Paris’te kurulan Le Cordon Bleu için Türkiye’ye gelme süreci hiç de kolay olmamış. Olmazsa olmaz diye şart koştuğu öğretim metodolojisine uygun, profesyonel donanımlı mutfaklarını gezdikten sonra ne derece özenli ve ciddi olduklarını bu kez Özyeğin Üniversitesi ev sahipliğinde görme imkanı bulduk.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nda dersler Le Cordon Bleu master şefleri tarafından yine Le Cordon Bleu eğitim modülleri kullanılarak veriliyor. Le Cordon Bleu Özyeğin Üniversitesi birlikteliği, 4 yıllık lisans programının yanı sıra üniversitenin öğrencisi olmasa da kariyerini bu alanda geliştirmek isteyenler için uluslararası geçerliliği olan sertifika programını da kapsıyor.

SSS16786 Le Cordon Bleu, günümüzde 20 ülkede 40’ı aşkın uluslararası okulda yılda 20.000 öğrenciye eğitim veriyor.Bu kurumun öğrencileri, Michelin yıldızlı restaurantlardan gelen usta şefler ya da prestijli yarışmalarda birinci gelerek Meilleur Ouvrier de France gibi ünvanları elde eden isimler tarafından sıkı bir eğitimden geçiyor. Bu eğitimlerde usta aşçılar, klasik Fransız mutfağı ve uluslararası aşçılık tekniklerine ait bilgi ve deneyimlerini aktarıyorlar.

SSS16827

Özyeğin Üniverisitesi gerçekleştirdiği işbirliği ile, günümüzde popülerliği gittikçe artan bu alana yönelmek isteyenler için de büyük bir fırsat sunuyor.

Kim bilir belki bir gün Türkiye’den de Michelin yıldızlı Şeflerin çıktığını görebileceğiz…

SSS17091 as Smart Object-1

Özyeğin Üniversitesi bünyesindeki eğitimleri dünyaca ünlü Fransız Master Şefler Gilles Company ve Christophe Bidault yönetiminde, Le Cordon Bleu kadrosundaki prestijli misafir şefler tarafından veriliyor. Sunulan derslerin ardından öğrencilerin birebir bu teknikleri kullanarak uygulaması sağlanıyor.

Bu bilgileri alıp okulu gezdikten sonra öğrencilik sırası pastacılık work shop sınıfı almak üzere bize geliyor. Ve limonlu kek yapmak üzere tüm malzemeleri itinayla hazırlanmış sınıfa giriyoruz. Hepimize ayrı şapka, önlük, gerekli malzemeler en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş.

CordonBleuWorkshopSınıf

Önce şapka ve önlüklerimizi takıyor, malzemelerimizi kontrol ediyoruz ve tarife sadık kalarak limonlu kekimizi şefimizin talimatlarıyla hazırlamaya başlıyoruz.

SSS16756

SSS16700

SSS16717

Master Chef Christophe Bidault tüm sempatikliği ile bize pastacılığın püf noktalarını anlatırken işine duyduğu sevgi ve bağlılık her halinden belli oluyor.

SSS16870

SSS16933

KekPre

SSS16991

SSS16883

Ders bitiminde herkes yaptığı kekleri tabii ki sevdikleri ile paylaşmak üzere yanında götürüyor.

IMG_2511

Tabii günün en güzel ve kendimi en şanslı hissettiğim bölümü Le Cordon Bleu tarafından verilen sertifikamı bu değerli aşçıların elinden aldığım an oluyor

Sertifikam

“Üretme”nin değerini ve hazzını bu güzel gün vesileyle bir kez daha yaşamış olduğum için kendimi şanslı hissediyorum.

Eğitim programları ve ücretleri ile ilgili detaylı bilgiye www.ozyegin.edu.tr/lecordonbleuistanbul/programs adresinden ulaşabilirsiniz.

2 thoughts on “Le Cordon Bleu “Mavi Kurdele”

  1. elvantiglioglu diyor ki:

    Deneyimlerini bizimle paylaştığın için teşekkür ederiz. Bizede bir gün hocasız yaparsın inşallah…takipteyim bilesin!

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: