TAPASUMA
923/01/2013 tarafından ipekcello
Çengelköy’de boğazın kıyısındayız, 19. yüzyıl ortaları Osmanlı sanayi mimarisinin son devir örneklerinden biri olan, denize sıfır noktada konumlanmış tarihi bir binada…
Burası Sumahan On The Water Hotel...Hamam ve spa hizmeti de aldığınız bu çok şık butik otel aynı zamanda gün batımını boğaza karşı şarabınızla seyretmek için eşsiz bir lokasyon. Ve işte bu harika mekan artık akşam yemeği için iddialı bir ismi bünyesinde barındırıyor; TAPASUMA…
Sumahan 19. yüzyıl ortalarında rakı yapmakta kullanılan katkısız ispirto ‘suma’ üretimi için inşa edilmiş, Sumahan On The Water Hotel ise 2005 yılında bu binada özel otel konseptinde hizmet vermeye başladığından beri cool, özgün ve binanın köklü tarihinin yansıması olduğunu düşündüğüm mağrur duruşuyla benim için hep ayrı bir yere sahip olmuştur.
Bu şık butik otelin bir dönem sadık SPA müşterisi olarak hemen yanındaki Kordon Restaurant’ta gün batımında yediğim yemekle de o günümü taçlandırırdım. Şimdi ise Kordon Restaurant, tacını 1 Aralık 2012 itibariyle TAPASUMA’ya devretmiş. Eski alışkanlık sebebiyle ilk önce biraz burkulsam da dekorasyonda sadık kalınan detaylar ve güler yüzlü personelin ilgili servisi sayesinde çabuk adapte oldum.
Öyle ki, yemeğimizin sonunda garsonların yaptığı surpriz ile “sebepsiz bir kutlama” dahi yaptık ve bu hoş surpriz, bizim için ileride “sebebiyle kutlanmak” üzere güzel bir güne vesile oldu…
Sumahan on the Water Hotel bünyesinde yer alan TAPASUMA’nın adı, iki ayrı kelimenin birleşiminden oluşuyor. Bu kelimelerin kullanım alanları araştırılırken bulunan ad, restaurantın hem yerli-yabancı dillerde kolay söylenebilmesi, hem de yiyecek barında İspanyol tapaslarının sunumlarına benzer bir konsept ile Türk mezelerinin sunulmasından yola çıkılarak ve aynı zamanda binanın tarihini yaşatması için seçilmiş.
Tapasuma’nın mutfağı deneyimli Baş Aşçı Gökay Çakıroğlu ve hünerli ekibine emanet. Mevsim balıklarının yer aldığı a la carte menüye, modern Türk ve Akdeniz mutfağından örnekler eklenmiş ayrıca Türk mezelerini lokmalıklar olarak farklı bir konsept ile tadabilirsiniz. Mekanda yemeklerinize eşlik edecek, ağırlıklı olarak yerli şaraplardan oluşan zengin bir kav var ama biz rakı içmeyi tercih ettik.
MENU’den Seçtiklerim:
Fiyat Aralığı Kişi Başı Ortalama: 80-120 TL arası.
Son zamanlarda Aşçıların kendilerine “lezzet tasarımcısı” ünvanını vermelerine şaşırmamalı. Bu ünvanın Çakıroğlu’nun mekanın sekiz metrelik yiyecek barında sergilediği sanatsal lezzet sunumlarını gördüğünüzde ne kadar doğru olduğunu anlayacaksınız.
TAPASUMA’yı iş yemekleri,özel toplantılar ve kutlamalar dahil günün her saatinde tercih edebilirsiniz. Ben tabii ki özellikle gün batımını tavsiye ederim.
19. yüzyılda Sumahan’a yanaşan incirlerle donatılmış mavnalar yerine, bugün otelin kendine özel teknesi ile sağladığı hizmet sayesinde misafirlerini İstanbul’un trafiğinden de kurtarıyor.
Otel ve TAPASUMA konukları için tüm gün Kabataş ve Kuruçeşme’den hizmet veren Sumahan I, dileyen misafirlerini boğazın karşı kıyısına taşıyor.
TAPASUMA’ya giderken ne giysem diyenlere;
Atkı: Chan Luu Küpe: Lydia Courteille Çanta: Bottega Veneta Etek&Ayakkkabı&Üst: Saint Laurent Yüzük: Roberto Cavalli Ceket: Etro
Yazında sayesinde insan gitmiş kadar oluyor. Ben gerçekten gittim. İki gün önce İSTANBUL LİFE kapağına Çağla Şikel’i çektik. Biz de STİLATOR ekibi (ELVAN TIĞLIOĞLU-SİBEL ARNA) olarak stil danışmanlığı hizmeti verdik. Gerçekten anlattığın kadar var. Hatta ben ızgara somon salatası yedim ve çok beğendim. Yani anlattığın kadar var. Bir daha ki sefere de artık keyif yapmaya giderim. Ellerine sağlık.
Elvan’cımmmmçok teşekkür ederim. Istanbul Life Şubat Sayısını sabırsızlıkla bekliyorum 🙂
Sende beni okumak istersen http://www.elvantiglioglu.com dan takip edebilirsin. Yorumlarını bekliyorum. Öpüyorum
Takip etmeye başladım bile 🙂
Çelloo gidesim geldi tapasuma’ya o derece!! fidele kalamış’ı da yazsanaa öperim çookk tebrikler :)))
Çok sevindim yazımın mekan için hemen gidilesi bir merak uyandırmasına :)) Zeynep’cim önerini dikkate alıcam bende orayı merak ediyordum zaten. Çok teşekkür ederim yorumun için 🙂 Çok öpüyorum…
Keyifli yazı için teşekkürler 🙂
Ben teşekkür ederim yorumun için 🙂
Evet butun yemekler cok lezzetliydi ama “baslangiclari” bambaska…