Fransız Usulü Soğan Çorbası

Yorum bırakın

07/12/2012 tarafından ipekcello

Kışın gelmesiyle birlikte öğlen ve akşam yemeklerimizde sıcacık çorbaların ana yemeklerden rol çalması bir oldu. İçimde gizli bir Fransızın yaşamasından mıdır bilinmez, vazgeçilmezim olan Fransız Usulü Soğan Çorbası için doğru adres arayışlarım da başladı.

Hal böyleyken İstanbul’da yaşayan biri olarak sayısı gün geçtikçe artan brasserie ve restaurantların menulerine Fransız usulü soğan çorbasını ilk sıralara koymaları beni ziyadesiyle mutlu ediyor.

Ancak esas maharet çorbayı sadece menuye koymakta değil elbet, tabii ki aşçının hünerli ellerinde. Bu yüzden kendimce bir liste yaptım ve Fransız Usulü Soğan Çorbası için ilk 3’ümü sizinle paylaşmak istedim. Sizin de beğenip paylaşmak istediğiniz mekanlar varsa merakla bekliyorum🙂

 Brasserie La Brise

Soğan Çorbası

Fransız Usulu Soğan Çorbasının övgüyü hak ettiği mekanların başında La Brise Geliyor.

Yıllarca Taksim Asmalımescit’te hizmet veren, konumu ve dekorasyonuyla sizi adeta Paris’te bir brasserie’deymişsiniz hissi veren La Brise artık yeni yerinde Nişantaşı Mim Kemal Öke caddesinde. Ördekli ravioli ve incirli ılık keçi peynirli salatasını da ayrıca tavsiye ederim. Kişi başı ortalama 40 ile 110 TL arası bir hesap geliyor. Hünal ailesinin işletmesinden mutfağına kadar ev sahipliği yaptığı mekanda dekorasyon Seda Hünal‘a ait.

Beymen Brasserie

Sogan Corbası Brasserie

Beymen Brasserie, Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’nde Beymen mağazasının hemen giriş katında yer alıyor. Hava şartları ne olursa olsun günün her saatinde caddede neler olduğunu kaçırmak istemeyenler dışarıda oturmayı tercih ediyorlar ama bence içerisi de görülmeye değer. Yemek menusu diğer brasserie’lere gore zengin ve lezzet konusunda da oldukça iddialı. Dekorasyonu Zeynep Fadıllıoğlu imzası taşıyor. Fiyat aralığı ortalama kişi başı 50-120 TL.

Big Plate

soğan çorbası

Big Plate, Hillside City Club üyelerinin özellikle spor sonrası ilk tercihi. Ayrıca İstinye Park gibi büyük bir merkezde de yemek molalarınızda, alışveriş merkezinde olduğunuzu sıcak dekorasyonu ve konumu itibariyle unutturacak ideal bir adres. Eğer diyet yapıyorsanız garsonunuza söylediğiniz takdirde soğan çorbasını ekmeksiz de servis ediyorlar. Soğan çorbası dışında menuden tahıllı salata, bonfile tournedo ve ev yapımı tiramisu da denemeye değer.

Dekorasyonda mekanın işletme sahibi Umut Kızıltan‘ın imzası var. Fiyat Aralığı ise ortalama 40 ila 70 TL arasında değişiyor.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: